Bestuur

In 2015 kwamen initiatiefnemers Wil Beckers en Peter Schols op het idee voor een Fortunamuseum om daar de historie van Fortuna Sittard en zijn voorgangers te tonen aan de fans.

Ze formeerden daarvoor een clubje mensen. Na een reeks gesprekken is op 3 januari 2018 de Stichting Fortuna Museum opgericht.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Peter Schols (voorzitter), Wim Jeurissen (secretaris, Theo Verheijen (penningmeester) en de leden Wil Beckers, Koos Snijders, Jo Vossen en Eric de Jong

Voor de initiatiefnemers was het van belang dat de attributen, zoals shirts, bekers en foto’s een mooie plek kregen. Nadat clubeigenaar Isitan Gün groen licht had gegeven om een ruimte op de eerste etage van het stadion om te bouwen tot een museumruimte werd architect Koen Savelkoul benaderd om een ontwerp te maken. Met behulp van de actieve inzet van de bestuursleden, vrijwilligers, Fortuna Sittard, sponsoren en bedrijven werd in enkele maanden tijd het museum gerealiseerd. Met name de klussers Luuk van Nuil, Harrie Geurts, Pierre Boesten, Paul Pelzers, Rieni van Nuil, Jan Köhlen, Arold Gijssen en Gjus Roebroek hebben de handen flink uit de mouwen gestoken om het ontwerp van Koen vorm te geven.

Op 25 mei 2019 vond de officiële opening plaats en vanaf 26 mei is het museum geopend voor publiek.

Schuiven naar boven